Stackars bloggläsare...

...vad det har varit dåligt med uppdateringar här på sista tiden!! Jag har knappt pysslat nåt alls! Har istället köpt träningskort och eftersom maken lovat mig ny dator (min laptop suuuger!) när jag tränat 10 gånger så kan det vara mig ni ser flåsa runt på träningspass eller löprundor runt om i staden! (Okej, nu har vi ju delad ekonomi så jag skulle väl kunna köpa mig en ny dator när helst jag vill, men det var ju ett bra sätt att motivera en annars helt tränings-omotiverad människa!)

Även om jag inte pysslat nåt idag så pratade jag pyssel med Johanna när vi hängde på Kaffebar på Hornsgatan och låtsades att det var en solig och varm höstdag, alldeles perfekt för uteserveringar. Det var liiite svårt att bortse från regnet och trots filtarna kändes höstvindarna ända in i märgen...
Inte nog med att jag lurat ner Johanna i pyssel- och CraftRobo-träsket utan nu är hon fast i bloggandet också. Titta här så fint hon gjort! Sen hämtade  jag ut mitt nya månadskit på Skapa. Å maj gadd vad mycket snyggt det var i det, minsann! Jag köpte också ett clearalbum så nu ska jag väl ändå ta och fixa mig lite pysseltid också!!

Pysslade på Skapa...kan man väl inte säga att jag gjorde - men jag försökte! Gulliga Helen, som är min DT-kollega på Skapa, föreslog att vi skulle pyssla ihop nån dag. Jag får inte så mycket gjort när Isabella är vaken men det var jättetrevligt att träffa både Helen och Maria på Skapa och prata och umgås! Helen är en fantastiskt trevlig tjej som jag väl aldrig skulle lärt känna om det inte vore för vår gemensamma hobby!
Jag hann iallafall testa BIA för första gången och förberedde ett kuvertalbum. Jag veet att man ska dekorera sidorna innan man sätter ihop dem till ett album men nu fick jag ju tillfälle att testa maskinen så då får det vara så! Jag ska visa resultat så småningom! Har också ett par DT-kort klara och nåt födelsedagskort som jag inte heller kan visa ännu. Gjorde också ett tävlingsbidrag till pyssel.net igår men det blev inte bra så nu vet jag inte om jag ska bry mig om att skicka in. Det var två skisser man skulle följa och jag tyckte det var med scrap-skisser än kort-skisser så det var inte min stil, helt enkelt. Men det är ju kul att tävla, så jag skickar väl in ändå!

Längtar förresten jättemycket till pysselmaran POG i Göteborg då jag ska pyssla en hel helg utan Isabella! Hon är underbar på alla sätt och vis men som sagt, inte blir det så mycket pysslat när hon är med! Nej, det ska bli så roligt att bo borta och pyssla med tjejerna en hel helg!

Jag hämtade en bunt bilder på Crimsom igår. Gissa om jag är glad att jag har Sveriges bästa fotolabb* alldeles nästgårds! Har köpt en charmig Min första-bok till Isabella som jag fyller i och nu framkallade jag lite lämpliga bilder att ha i den också. Det blir kanonbra! Nån gång ska jag testa att framkalla canvas också. Ska bara välja ett bra foto först!

*=min egen högt subjektiva bedömning =)

Bröllopsklockorna...

...får slå för någon annan - jag är så nöjd med den jag fått!! Men bröllopsinbjudningar var mitt första DT-uppdrag hos Papprika. Vi skulle dels göra ett enkelt kort och sedan ett lite mer påkostat/avancerat. Korten ska lämnas i butiken så det var med viss tvekan som jag satte ett foto i kortet, men jag tyckte att det behövdes! Jag har ju fastnat för det här med pop up slider-card så det bidde ett sånt!Det enkla kortet gjorde jag med vit kortbas, inlaga i vellum, band, blommor, pearls och Bröllop stämplat i silver. Rätt lagom tycker jag, om det är ett kort som ska göras i många exemplar (vilket ju ofta bröllopsinbjudningar görs...)!Jag har ikväll påbörjat mitt nästa DT uppdrag för Papprika men har inte hunnit klart och har heller inga sneak peeks att visa upp. Inget annat har blivit pysslat heller. Dels är vi förkylda och sen har jag inte riktigt kommit tillrätta i arbetsrummet efter ommålningen. Funderar om jag måste sätta upp en hylla på väggen eller om jag kan hålla mina pysselgrejer inne i skåpen.... nuförtiden måste man ju barnsäkra också! Inga lösa knappar och småprylar längre!

Ha det gott!

Tim Holtz

Jag pysslade på Papprika i fredags (okejrå, fick väl inte så mycket gjort men så är det ju nästan jämt...) och det var supertrevligt! Dessutom var butiken full av godsaker!! Bland annat fanns otroligt mycket fina Tim Holtz-grejer och jag blev så sugen på ett gäng stämplar... men är lite för snål... ska fundera på saken! Hur som helst har Papprika en Tim Holtz-utmaning i deras blogg (där också jag presenteras som DT-medlem  *rodnar*). Jag skulle såå gärna vilja vinna! Har dessutom ett par idéer på vad jag ska göra med min Tim Holtz-grungeboard så jag kanske gör ett bidrag, utom tävlan! Nu är det dessutom färdigmålat i arbetsrummet så nu kan jag pyssla igen. Jag ska visa bilder på "nya" rummet när jag fått upp lite mer saker på väggarna!

Veckans tips!

Jag har diskuterat bloggar med olika personer och kommit underfund med att alla inte har bloggläsare! Därför är det mitt tips till er - skaffa det! Det sparar så mycket tid jämfört med att surfa runt och manuellt kolla vilka bloggar som uppdaterats! En bloggläsare gör alltså jobbet åt dig och presenterar nya blogguppdateringar åt dig på ett och samma ställe. Jag har Google reader och det funkar bra. Du skaffar ett konto på google genom att klicka på en länk överst till höger på google-sidan. När du sen loggar in ser bloggläsaren ut såhär! Jag har också lagt till pilar för att visa hur du lägger till dina favoritbloggar i läsaren. Antingen genom att klistra in deras webadresser eller genom att trycka på RSS-symbolen (den orangea lilla rutan) när du är inne på en blogg som du vill prenumerera på.Jag har sen skaffat iGoogle, så när jag öppnar min webbläsare har jag valt lite olika funktioner som ska vara på min förstasida. Jag har min bloggläsare längst till höger, under den Wikipedia, sen väderprognos  och DN i mitten, miniräknare till vänster och hitta.se. På så sätt får jag varje gång jag går ut på internet se vilka bloggar som uppdaterats!Och då kan jag också klicka på senaste blogguppdateringer och får då syn på inlägget, i detta fall ett kort från Ewonnes blogg (hoppas det är okej!).Huuur smart och tidssparande som helst!! Läsaren funkar dock inte på lösenordsskyddade bloggar men annars är det bara att tuta och köra!

TGIFJa, tack för fredag - äntligen helg! Nu när Isabella blivit stora tjejen och inte sover så mycket på dagarna blir det inte så mycket tid över för bloggande och pysslande för min del. Vi har väldigt kul ändå men det är också rätt krävande. På helgen är vi ju två som sköter så då får man också lite egen tid. Det behövs, jag har ju nämligen påbörjat projektet med att förvandla vårt arbetsrum där Isabellas leksaker ligger på golvet, till att vara ett Isabella-rum där också våra "leksaker" ryms! Idag hann jag påbörja ena väggen medan Isabella sov och med tanke på hur mycket jag hann på 35 min borde det där vara fort gjort!

Ikväll ska jag till Papprika och pyssla med lite mindre projekt! Det ska bli riktigt roligt och jag har ett par idéer som vill ut, så vi får se om det blir nåt av det! Som vanligt är det bara så svårt att veta vad man ska packa inför pysselträffar...

För er som beställt textstämplar så ska ni ha fått ett bekräftelsemail nu. Ni som inte har bestämt er ännu kan fundera över helgen. Måndag är sista dagen, sen går beställningen iväg!

Trevlig helg till er alla!

Superproduktiv!

Å hej och hå vad jag har skapat i helgen! Ett kort klart i lördags och igår blev det hela 3 kort PLUS 4 light-pysslade superenkla kort. Det fanns så mycket i mitt senaste DT-paket från Skapa så det bara väller över med inspiration. Och jag bjuder er på en sneak peek...!Annars är det "stor-pyssel" som gäller! Jag har bestämt mig för att måla om arbetsrummet och göra lite mer plats för Isabellas saker, så nu stoppar jag undan papperspysslet för ett tag. Ska inte ta så lång tid, tror jag...

DT-kort för Skapa

Det var så länge sen jag gjorde augustikorten till Skapa så jag har nästan glömt bort att de finns! Men här är de:


Pop up slider card: Det är ju så trendligt att göra pop up slider cards så jag kände att jag bara måste testa! Kortet viker sig alltså uppåt när du drar i bandet överst på kortet. Detta genom att du längst ner limmar ihop det översta vikta papperet och den mellanliggande tagen. Det är inte så svårt att göra och vill du se instruktionsfilmer kan du söka på "popup slider card" på You Tube så får du flera filmer att välja bland. Den underbara stämpeln är Lotta R Design som fått färg med markerpennor och 3D-kuddar under fjärilarna för att ge djup i bilden.Flicka: Det är effektfullt att bygga kortet på höjden och låta de olika dekorationerna ge djup åt kortet men sen är det svårare att fota på ett snyggt sätt... Här är stämpelmotivet från Hero Arts stämplat på en tag som monterats på 3D-kuddar. De underbara diecutsen från K&Co färgade jag in med fluid chalk och monterade ihop med blomman. Diecutsen var jätteroliga att jobba med!Kram: Det enkla kan vara nog så effektfullt. Här har jag skurit ut blommor på CraftRobon och sedan format bladen genom att rulla över en smal penna. Blommorna har också fått lite fluid chalk på kanterna. Även här kommer fick jag leka lite med de läckra diecutsen!

Ha en riktigt trevlig och kreativ helg!

Nya Skapa...

...vet jag inte såå mycket om ännu! Om jag hinner imorgon (mellan dagisvisningar och BVC-besök) så ska jag smita in på deras nyöppning och gratulera tjejerna till nystarten! Och det bådar gott tycker jag, eller vad säger ni om deras nya blogg! Ser bra ut! (Jag förstod aldrig vitsen med en blogg på engelska - men så är jag ju inte heller nån språkmänniska!)

Annars pillar jag med DT-kort åt både höger och vänster och det är kul och spännande. Jag läser också sista delen i Millenium-trilogin (som också är spännande) så jag slits mellan sakerna på min "lediga tid".

Ha det gott! /C

RSS 2.0