Pysselträff

...behöver inte betyda att man får särskilt mycket gjort! Vi satt mest och pratade, beundrade varandras Copic-pennor (Cissi har 36 set A och jag har 36 set B, Johanna har ProMarkers.... än så länge ;-) och så stämplade vi med varandras stämplar. Ett mycket enkelt kort gjorde jag med Johannas gel-a-tin-stämplar tillsammans med en av mina textstämplar.

(fotat med mobilen, ursäkta kvalitén)


Sen fick jag faktiskt lära dem lite nytt också! Att maska (och då menar jag inte bara att arbeta långsamt, hihi...!). Gjorde en hög trave med muffins, till exempel. Om du inte vet hur man gör så finns en beskrivning här!Om det sen finns nån som kan lära mig hur jag gör riktiga smileysar i mina blogginlägg så skulle jag bli glad! :-)

G som i......Gordon!
Jag har sett så snygga sydda bokstäver och ville testa att göra egna. Inte så roligt att göra ett "I" och inte orkar jag göra hela ISABELLA heller. Så det blev ett G till Saras lilla Gordon istället. Till det blev det ett enkelt grod-kort med grodan från Cissis sommarstämplar.

Imorgon hade vi tänkt oss ut på äventyr men vädret ser ut att vara emot oss... På söndag ser det också ut att bli riktigt innesittarväder men det passar bara bra eftersom jag ska ha celebert pysselbesök av Johanna och Cissi! Och båda har lovat att ta med sig aaaaalla sina stämplar, mums!

I mitt hus

...ska jag, förutom mer utrymme för pyssel, också ha en snickarverkstad! Där ska det bara vara att gå in, dra på sig blåstället eller verktygsbältet, och börja jobba! Allt ska redan finnas på plats; färg, spackel, redskap och även utrymme. Inte som idag, när jag först fick gå till färgbutiken på Söder och köpa en dyr yttepytteliten färgburk och en lika dyr pensel, sen gå hem och börja måla - utomhus på vår altan. Och när det sen började regna så fick jag i all hast flytta inomhus och fort ut med några tidningar på parketten.

Det som skulle målas var förutom handdukshyllan också en fågelholk och en tallrikshylla som ska bli bokhylla till Isabella. Kommer nog bli bra när det väl blir klart! Kul med lite "storpyssel" som kontrast till kortmakandet!


Shopping och utmanad

Tack alla goa pysslingar som lämnar kommentarer, utmanar och länkar hit! När Nina och Tettiz länkat hit på samma dag slog jag besöksrekord minsann! ;-)Jag har wunderbara tvillingsyrran på besök så det blir inte mycket pysslat eller bloggat! Vi är mest ute och drar runt med våra barn på stan! Jag köpte lite band på rea igår och sen hade syrran med sig en hylla jag fyndat tidigare i sommar men av utrymmesskäl inte lyckats få hem. En gammal handdukshylla för 40 spänn ! Jag tänkte trä upp mina bandrullar på stången och ställa burkar på själva hyllan. Kommer bli riktigt bra tror jag!

Utmaningen då?
Tre namn jag går under: Carolina, Mamma och sen har jag på senaste 10 åren inte hört nån som kallt mig Carro men det får väl vara det tredje då
Tre saker som skrämmer mig: Hjärtstopp på jobbet, att ha för lite pengar på kontot när man betalar med kort, Stockholmstrafiken (fast jag veet att jag kan hantera alla tre situationerna...)
Tre saker som jag har på mig: Isabella i bärsele, vita jeans (barnkräk är ju liks vitt till färgen...!) och ett linne
Tre sanningar:
-Om du ser spår av hovar är det troligen en häst och inte en zebra (bra att tänka på i jobbet! Det vanligaste är det vanligaste!).
- Om du vill lära känna vägen framför dig - prata med de som går i motsatt riktning!
- Ge och du ska få.
Tre saker jag verkligen vill ha: Ett hus, nångång! Syskon till Isabella, nångång! Ett bra jobb, nångång!
Tre bloggare jag utmanar: Nä, jag är inte riktigt för att utmana men den som känner sig manad är fri att plocka upp handsken!!

Storslam!

Oj, oj och OJ!! Jag VANN!! Det är helt galet! Jag har vunnit båda juni-tävlingarna på pysselforumet! Det är väl inte helt officiellt ännu men idag tog omröstningen slut och ja, jag vann minsann båda delarna!!

Först mitt golf-kort till min kompis Alicia som fyllde år för snart en månad sen!Det var en skiss från Zarah man skulle följa och jag tycker inte alls att kortet/asken var så märkvärdig men det tyckte tydligen de som röstat. Och konkurrensen var stenhård! Det fanns hur många snygga bidrag som helst.Andra tävlingen var på temat svart-vit. Jag gjorde ett litet minialbum eller vad man ska kalla det, på temat tacksamhet. Det visade sig att jag hade mängder med svartvita papper och dekorationer i mina gömmor och det var så roligt att skapa. Sen var det klurigt att få ihop en bra bild på det hela. Bilderna till tävlingarna får vara max 640 pixlar och alla detaljer ska rymmas på samma bild (vilket ju är bra regler, tycker jag! Man får skylla sig själv om man gör ett album!).

Extra cred till goaste heila som försett mig med cuttlebug-embossade papper och fjärilen på första sidan. Och lite korrekt källhänvisning:  SAOBs beskrivning på ordet tacksamhet, några strofer ur Erik Lindorms dikt "Är det sant att jag håller ett barn på min arm" och strofen "Vi har ett hem, vi har en lägenhet" ur David Shuttricks låt Sambos på försök.

Men å, å , ÅÅÅÅ vad jag är glad! Väntar nu med spänning på mina priser och skänker också en tanke till alla pysslare som inte fick några röster alls. Det har hänt mig med, i andra tävlingar, och det är minsann inte kul...

Nu ska jag skapa vidare av mitt juli DT-kit! Det blir mycket fint av det, måste jag säga. Ett av korten står nästan färdigt på min fönsterbräda... det ska bara växa klart först! *hemlighetsfull* ;-)

DT-alster juni

Temat på junis DT kit från Skapa Hobby var "mycket av allt". En helt hysterisk utmaning där alla dekorationer i kitet skulle användas - och det var inte lite det! Min hjärna fick nåt psykbryt för jag läste inte instruktionerna nogrrannare men där stod också att det skulle vara "i ett udda format". Hm... men 15x15 är ju ganska udda?! Inte är det jämt i alla fall, fniss!

Lyckades på det här kortet få in både pärlor och en liten stickers, båda sakerna är nåt jag mycket sällan använder annars! Men en fråga - vet nån vad de där genomskinliga plastrektanglarna är för nåt? Jag vet inte men tänkte att de skulle passa bra där de nu hamnade!

Ett litet kort med mycket dekos! Tycker det är läckert med ett citat som syns genom overlayen men sen blir det inte så mycket plats att skriva eventuella hälsningar, allt syns ju liksom igenom. Sen en liten hög med "skröfs" nere till höger som i ärlighetens namn blev ett sätt att få in alla dekos som skulle användas. Hur använder ni andra såna miniklädnypor? Och paljetter? Ge gärna kreativa förslag!Ett S och ett sånt band-spänne... ja, det fick bli ordet SOL (tillsammans med ett utskuret L från CraftRobon med lite 3d-lack på). Och sen många härliga blommor! Mums!

Jaha, då var det egentligen bara den där nästan 15 cm stora trollsländan kvar... Den tar ju liksom upp rätt mycket plats på ett kort, så det fick bli en lite alternativ användning! Som dekor på en påse med te!


Jag sitter nu och fnular med juli-kitet och har ett par bra idéer! Får väl se hur det blir när det blir klart! Tack för titten och tack till er som lämnar små kommentarer, det gör mig så glad!Mitt pysselrum

pyssel.net finns trådar kring hur man har det på pysselplatsen och jag tog och fotade hur jag har det! Men med så lite yta som jag har så försöker jag hålla städat så gott det går och jag städar faktiskt skrivbordet rent efter varje avslutat projekt! När skrivbordet är rent kan jag återfå inspirationen och hålla koll på vad jag gör och var allting är! Dock har jag två garderober som skulle behöva en genomgång och sortering... Gud vad man samlar på sig grejer alltså!!Så här ser det ut där jag sitter! Vid samma skrivbord till vänster om mig finns makens dator så det är här vi sitter om kvällarna, när "vanliga" människor ser på tv! Och när min yta blir för liten sprider jag ut mig åt höger på fönsterbrädan och åt vänster över makens saker... jättepopulärt! ;-)

Nästa bild visar den lilla bruna moppebyrån som syns till höger om underlägget uppe på skrivbordsbilden. I understa lådan finns verktyg, en del punchar och limprodukter (större punchar och X:et finns i en av de stora vita korgarna uppe på hyllan på bilden ovan, bland punchinella och annat). Spillpapper blandar jag hur som helst, mönstrat och enfärgat. Stora bitar har jag i pappersmappen under skrivbordet (syns på första bilden). Över moppebyrån finns bandlådor, EZ-monterade stämplar på laminerade ark stående i skokartong och överst staplar jag påbörjade projekt...


De verktyg jag behöver ofta och som ryms finns i mitt "pennfack". Där finns saxar, pincetter, penslar, passare, öljettsättare m.m. På bordet står mina Copicspennor och bakom dem skymtar en nåldyna på tavelram med knappnålar, synålar och dekorpins.


Slutligen mina garderober där jag hivar in allt som inte ryms eller behövs på skrivbordet. Fullständigt kaos och jag skulle nog vinna en halv garderob om jag städade upp. Det som inte syns på bilden är två stora lådor med tyger som finns ovanför garderoberna i hallen samt två ännu större förvaringskassar i förrådet med tyg. Och så en betydligt mindre låda med garn ovanför dessa garderober.

Inspirationen är tillbaka!

Jag vet inte var den kom ifrån... kanske kom den förpackad i Skapas mumsiga DT-paket? Eller tillsammans med makens semester? Fast ärligt talat tror jag att största kicken kom när pyssel.nets juni-tävling kom upp och, utan att avslöja för mycket, att jag fått röster på båda mina bidrag, hehe! Vilken tävlingsmänniska man är, alltså?!

Så nu sitter jag och jobbar för fullt! Har gjort en 70 cm lång "wall grafitti" till min systerdotters rum där det står "Hyss hittar man inte på, di bare blir" som ska sättas upp på väggen bredvid träbössan och Emilmössan hennes far hade som barn. Jag tror det blir kalasfint och min CraftRobo har fått jobba som vanligt. Bara för att visa hur det är tänkt, visar jag en gammal wall grafitti jag gjort! Just denna blev sned och vind på alla sätt så jag lärde mig att man måste vara noga när man sätter upp den!

Apropå fågelbo-stämpeln på tidigare kort, så är den designad av Nina och finns att köpa på Forma hantverk. Tack också till Tettiz för blog-utmärkelsen!
Kram på er och hoppas inspirationen flödar över till fler!


Utmanad!Ännu ett grattiskort med favoritstämpeln för tillfället!

Jag har blivit utmanad av Pyssellina och den goa Babs (som för övrigt snart fyller år.... *visslar oskyldigt*).
Dessa är reglerna. - Svara på alla frågor - Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din - Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Hämta DT-kit på Skapa - redan avklarat!
2. Beställa böcker på Bokus (har precis läst klart Flyga drake och ska fortsätta med Tusen strålande solar. Har också sista boken i Milleniumtrilogin kvar (jupp, jag är nog sist av alla människor med att läsa den!) och så kanske det blir nån fler av deras reaböcker. Bitterfittan, t.ex.)
3. Sortera bandlådan. Nu ligger bandstumpar överallt...
4. Eh... amma? Bada Isabella? Vara heltidsbarnvakt...?
5. Nu börjar det bli riktigt svårt... ehum... jo! Vattna blommorna på altanen!
(Ni ser hur fullt upp jag har det som föräldraledig... kan inte ens komma på 5 grejer som ska göras!)

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Hade precis tagit studenten och låg vid den här tiden hela dagarna i rabatter och rensade ogräs och lyssnade på p3 på mitt sommarjobb på kyrkogården. Kan för mitt liv inte komma på var jag åkte på semester... tågluffade gjorde jag året innan och året efter... hum.... vet ärligt talat inte!

Ställen du bott på? 
Växte upp i Lycksele i södra Lappland. Charmig liten stad som jag fortfarande kallar för "hemma". Flyttade för prick 10 år sedan till Umeå och pluggade Litteraturvetenskap och lite annat hum-flum. Delade först lägenhet med en barndomskompis, tog sedan över ett studentkorridorsrum av en annan kompis och hittade sen en egen liten lägenhet men hann aldrig flytta in.... Istället flyttade jag ner till Stockholm 2000 och började på läkarlinjen men fick sån hemlängtan och vantrivdes i min förortslägenhet så jag bytte studieort och pluggade sen hela utbildningen i Umeå. Bodde först med Kalle i en stor 3a men när han flyttade hittade jag min urcharmiga lilla två där jag bodde i 4 år! Flyttade sen ner till Stockholm för två år sedan igen och bor nu kalasbra på trevliga Södermalm med maken, katten och ungen!

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Betala tillbaka lånen, köpa stor villa, köpa bil, köpa sommarstugor i både fjäll och kust och Thailand! Sen skulle jag köpa lika fina bilar och bostäder till alla i min familj! Och så skulle jag placera pengarna jättesmart och skänka all avkastning till välgörenhet och instifta uppmuntrande priser och stipendier till folk som gör bra grejer! Och en dag som denna skulle jag dessutom kosta på mig en grym espressomaskin och en stoooor mjukglass med massor av tuttifruttiströssel! (Nu blev det ju kanske mer än fem saker men det var ju å andra sidan en hiskelig massa pengar ;-)

Jag tror alla redan har blivit utmanade och har lite svårt för det här med "kedjebrevsgrejen" så utmaningen stannar här! Jag blev så inspirerad av Tettiz att göra pysselfilmer så kanske kanske får mitt bloggande en ny dimension efter helgen... den som lever får se! Ha det gott i solen! KRAM!

SnabbkortStickers är väl egentligen inte min grej men ibland är de bra att ha när man vill göra enkla snabbkort! Och nu ville jag testa mina pennor och min skärmaskin och inte så mycket mer, så då blev det såhär. Översta kortet blev jag nöjd med, de andra.... jag vet inte. Älskar fågelbostämpeln! Den är så glad på något sätt! Hoppas den som får kortet också blir det... ;-)

Jag fotar förresten med mobiltelefonen nu. Nya kameran är bra men bilderna blir så stora så min stackars krympling till dator orkar knappt hantera dem... Så när det bara är bloggbilder får telefonen duga!

Apropå giraff-stämpeln på fotot i förra inlägget - det är en 1-dollars stämpel från ktcrafts! Billigare kan det knappast bli! =)

RSS 2.0