I brevlådanÅh vad mycket skoj som hittat hem till min brevlåda! Dels det stora åbäket till skärmaskin (visste inte att det var sååå stor!), några nya små clearstamps, mina COPIC pennor (36 st Copic Ciao set B), massor av punchinella (rullarna) och sen några trevliga överraskningar i form av 3 stämplar från HelenaN (Ninas motiv från Forma Hantverk) och sedan ett ark med stickers, Primablommor och små läckra citat-lappar i pris från Babsans tävling! Åh så skoj!

Jag har testat Nina-stämplarna och pennorna och kanske får jag ihop nåt färdigt kort under dagen. Är lite ovan att färglägga med tusch men det är skoj och rätt smidigt att kunna sitta framför tv:n (läs: fotbollsfinalen) och pyssla samtidigt!

Hemma igen!Nu är jag hemma igen! Ska fixa och packa upp en massa och sen ska jag hämta ut PAKET!! Mina COPIC-pennor har kommit och diverse annat smått och gott i pysselväg. Har inte fått min nya skärmaskin ännu (min förra förolyckades efter lång och trogen tjänst... Jag trodde att plastlinjalen skulle gå att ta loss men när jag gjorde det gick den AV! *chock* Men men, nu blev det ju en anledning att köpa ny skärmaskin som jag tror ska vara så mycket bättre än den gamla!)

Försenad

...är jag inte men jag visar bilder på några kort på temat! Eftersom jag åker hem till Norrland imorgon kommer uppdateringarna här att glesas ut betydligt de närmsta dagarna. Jag har några bilder som ligger och väntar på att publiceras så om jag får lite datortid kanske de kommer upp. Sen är det en del tävlingsbidrag på gång igen, så bilder på de korten kommer så småningom. Brukar vara så intensivt när jag är hemma så jag räknar inte med att hinna sitta vid datorn - och det är ju mycket roligare att umgås med familj och vänner!! Trevlig helg, höll jag på att säga... men en tidig midsommarhälsning får det bli i alla fall!Jag har fått en massa torrembossade papper (dvs med "struktur" och mönster efter att ha vevats runt i en Cuttlebug) som jag använt på kortet ovan. Själv har jag ingen sån mackapär så det är bra att andra förser mig med det ;-)Jag har gjort en CASE (copy and steal everything) från Stamping Mathilda på clownkortet. Funderade på att skriva på svenska men det känns inte som att man kan säga "mitt liv är en cirkus"... eller?

Grattis Diana!Idag fyller pysseltjejen Diana år och av mig får hon det här kortet som egentligen är ett kuvert och i det finns en del annat mumsigt....! Det var extremt soligt när jag fotade så det blev så skarpa skuggor, men å andra sidan ser men 3D-effekterna på ballongerna och bakelsen. Stämpeln kommer från Stampingbella.

Jag har fler vänner som fyller år idag och som om posten skött sig också fått handgjort kort i sin låda...!

REA!Jupps! Idag ska jag pysselshoppa! Papprika har tydligen nån slags utförsäljning och jag har alltid tänkt att det skulle vara trevligt att gå barnvagnspromenad i Enskede... typ! ;-)

Kortet ovan är med en av mina nya stampingbella-stämplar. Sen har jag snöat in på att använda min Dymo, som snål-Carolina tyckte att hon fyndade i USA.... bara den lilla detaljen att de inte har ÅÄÖ på de amerikanska apparaterna ju!

Igår var det sommarkickoff med DT-gänget på Skapa. Det var så himla trevligt! Jag känner egentligen ingen i det gänget men hade väl hyfsat koll på ett par av personerna som jag nu lärt känna mycket bättre! Och så fick vi veta hemlisar om vad som händer med Skapa Hobby till hösten....hihi!

Tack alla ni som tittar på bloggen och också lämnar kommentarer! Det gör mig så glad!

GrattiskortYtterligare ett grattiskort. Fjärilen är en stämpel från Kortmakaren som jag stämlpat med StazOn-stämpeldyna på OH-papper och sedan klippt ut. Sedan är det paljettband som egentligen är snyggt turkosa men det syns dåligt på bilden. Det ena mönsterpapperet är en sida ur en fauna.

DT kort Skapa Hobby

Mina DT-kort för Skapa Hobby har inte kommit upp på deras hemsida ännu, men det är väl bara en tidsfråga så jag visar korten här nu. Temat var "Sagans värld" och det passade mig perfekt! Jag gjorde till och med ett kort som inte går som DT-kort men på samma tema, nämligen Rödluvan-kortet här nedan!

Bokmärkeskort:


Och så levde de lyckliga i alla sina dar:


Testade ett kort i annorlunda format, inte så mycket saga över det hela kanske...


Och så rödluvan-kortet... och jag vet redan nu en mycket lämplig mottagare ;-)


Annars gäller att DT-korten är mina att behålla men jag får inte ge bort dem under året som jag är Skapas DT. Under den tiden tillhör de fortfarande Skapa Hobby ifall de vill visa upp dem eller använda dem på nåt sätt. Det jag gör är alltså att jag varje månad får en påse full med mumsigt material (har varit väldigt generösa kit hittills i år!) som jag ska sätta ihop till kort på olika teman. Sedan ska jag fota korten och skicka in till Skapa innan månaden är slut. Allt material på korten ska finnas att köpa i butiken (vilket alltså inte är fallet med Rödluvan som alltså inte är ett DT kort!).

GlassigtJag gjorde ett kort till Babsans skissutmaning på sommartema. Det rosa är lite mer knalligt i verkligheten. Jag gjorde kortet under det långa strömavbrottet här idag så det är gjort helt utan hjälp från min CraftRobo. Jag är så ovan! Och apropå avbrott - blogg.se strular en massa och det går knappt att komma in... hoppas de jobbar på felet! *surar*

Cissi - jag valde set B på copic pennorna... och väntar otåligt på att de ska komma!

TävlingarNu ligger jag på minus igen med korten... alltså jag har inget nytt och fräscht att visa upp eftersom de kort jag gjort nu är tävlingsbidrag, DT-alster för juni månad eller grattiskort som ännu inte överlämnats. Tur att jag har en del gammalt som ännu inte visats på bloggen! Här en robot med stämpel från Landstoken som jag tyckte var så charmig men egentligen vet jag inte hur ofta jag kommer använda den...

Och till Anna, som lämnade en kommentar och frågade om man kan embossa med brödrosten - javisst kan man det! Det går alldeles utmärkt. Man bara håller papperet ovanför, rör runt papperet så det inte bränns och när embossingen smält klart stänger man av brödrosten. Fördelen med brödrosten är ju att den inte blåser och alltså inte blåser bort alla korn på t.ex. enamel som är större korn än embossingpulvret. Sen ser det ju lite knasigt ut att ha en brödrost på pysselbordet och använder man den mycket kan man ju kosta på sig en embossingfön istället men det funkar som sagt lika bra med brödrosten!

Jag kan också meddela att jag slant med köp-fingret idag och väntar nu ivrigt vid brevlådan på mina Copic markers - från Japan! Cissi hittade en bra sida och har redan beställt och fått sina. Och hon blev inte lurad, det var pennor och inte en tegelsten som kom på posten, och dessutom verkar hon så nöjd med pennorna så jag går i hennes fotspår. Prisa Gud för skatteåterbäringen ;-)

StämpelgårdenHär är kortet jag gjorde till Stämpelgårdens tävling. Cissi gick än en gång segrande ur striden med ett jättesnyggt kort på en badande ren! Mitt kort seglade iväg till kollegan doktor Nina, som verkligen är en stjärna på pyssel =)

Plagiat

image29

Jag har inte bara liftat utan i det närmaste plagiera ett kort från Lilybean´s Paperie som är en blogg med mycket fint att inspireras av! Visserligen ser alla hennes kort rätt lika ut, men man kan ju låna lite lagom! Har inte kommit på hur jag ska använda mina journaling cards men här var ju ett sätt att använda det! Ursäkta oskärpan på kortet, jag är som sagt var ingen vidare fotograf men väntar nu med spänning på en ny digitalkamera som maken ska beställa! Kanske gör det underverk även med mitt pysselfotograferande ;-)

Beställningskort

Det är inte ofta jag får göra beställningskort - men jag gör det gärna! Var dock snabb på att uppfatta lillasysters beställning av bröllopskortet nedan så jag fixade ett igår, i grå nyanser mest för att det var ett av få papper jag hade med dubbelsidigt mönster och lite tjockare kvalitet.

image31

Och så ytterligare ett kort jag gjorde med tårtbitsstämpeln jag fick i födelsedagspresent! Färgerna kommer inte riktigt till sin rätt dock...


image33

Till Brudparet

image27

Har jag visat det här kortet? Det är iallafall ett kort jag gjorde till några vänners bröllop och så som moderna människor gör så önskade de sig pengar istället för paket! Stämpeln är Sonja Aldés text För att du finns och på tagen är det en textstämpel "herr & fru". Enkelt men snyggt, tycker jag själv!

RSS 2.0