Craft Robo

Jag ska hålla en demonstration av CraftRobo på Skapa Hobbys 3års jubileum så jag testade lite nya grejer med den. Det vanligaste är att den får skära ut bokstäver till mina kort men ibland hittar jag på lite annat! Tändsticksask-kortet är ett exempel och här är några andra!
Först ut är lite kreativ lek med självhäftande plast som jag gjorde för länge sen:
image22

image23

Sedan lite nya grejer jag pysslat med under veckan. 3 stycken tavlor, en fjärilssamling och 2 blomstertavlor!

image24

image25

image26

Tävlingsbidrag

image21

Nu när tävlingarna avslutas en efter en kan jag visa fler tävlingsbidrag! Detta morsdagskort fick min mamma på morsdag. Utmaningen var att använda dekorationer man gjort själv och jag gillar verkligen ståltråd har jag kommit på! Att sen Cissis tekopps-kort tog storslam i tävlingen gjorde inte så mycket, den var grymt läcker! Och Carolina-nyfiken-i-en-strut undrar naturligtvis vad hon får för pris!! =)

Vad gör kaniner?

Jag har gjort kaniner! Många! Jag fick en så söt stämpel av min kära lillasyster med en gullig liten kaninrumpa! Den passade bra på ett kort till Tettiz som slutat som moderator på forumet. Jag slängde ihop ett kort enligt skisstävlingen men det blev lite för plottrigt tycker jag själv. Några tyckte tydligen att det var värt att rösta  (tröströsta?) på iallafall, tack för det! Nåväl, kortet har Tettizen fått och tygkaninen fick hennes dotter som är jämgammal med Isabella!
 
image7

image8

Önskelista

Även om jag alldeles nyligen fyllt år så måste man ju ha en pysselönskelista! Här kommer min, uppdateras kontinuerligt!

Stämplar: Jag ääälskar stämplar!!! Helst omonterat/EZ/clearstamps och gärna lite ovanligare stämpelmärken. Är svag för söta och pluttinuttiga stämplar men gillar också tuffare och humoristiska motiv. I min stämpelsamling saknas klassiska motiv, t.ex. solros och andra blommor, stora vyer etc. Gärna någon riktigt stooor stämpel!
-Stämpelgården:
Önskar Cissis stämplar! Önskar särskilt stövlar, ren med badring, renbad x 3, mus, svampätande ren, paraply
Whipper Snapper Designs, har inga. Önskar särskilt Anthony Ant, Hooked Worm, Dog Cat & Mouse.
High Hope Stamps, har inga.
-Eat Cake Graphics: Äälskar dem! Vill ha alla! Önskar sunflower, pot, Flopsy bunny got an egg, carrot, Amanda saw Santa m.fl. (Har Mr. Peabody sings, Kati Ann has something to say, Stuart the bug-ologist, Dudley bear's resting, Filmore bear, Benjamin bear just sits, Humbee, Dragonfly, Mushrooms, Jack-in-the-box, Train (Woo woo express), Horse pull toy, Penelope and Percy Kitty, Stuart and Scooter, Katie wants in, Crumbs away!, Feathers MacGee, Casey and Beebo)
-drNinas stämplar:  Octoberstamps: Nils (grisen), Flaggofant, Giraff
-Space Age Design: Kör, Snögubbe, Teddy
-Purple onion designs: Vintage Postmark Date Set
-Cornish Heritage Farms: Trees Backgrounder, Shady Daisy Backgrounder, Daisy Patch (Large), Grunged Flower, Large Daisy Detail, Victorian Sunflowers Backgrounder, Chicken Wire Backgrounder, Mountain Scenery, The Light of Peace
-Green Grass stamps: Lil monsters
-Karen Foster snap stamps causal mini, bokstäver och siffror -Barn-baby-dop motiv -"Frimärksstämplar" eller liknande

Papper
-Bazzill alla färger och strukturer, gärna bling och corduroy! (Även lettersize eller kortbaser 15x30 cm).
-Mönstrade papper i matchade motiv och färger. Gärna röda färger. Gillar bl.a. chatterbox, Maja design m.fl. Använder allt och alla färger! Extra svag för rosa...!

Färger
-VersaMark penna
-Staz on white

Verktyg

-Cirkelpunch ca 25-35 mm (small/medium). Även oval punch i liknande mått om det finns såna.
-1 inch kvadratisk punch
-MM tag maker eller enbart metallramarna
-Tim Holtz Designruler
-Cuttlebug
-Honeybee sax

Dekorationer
-Pearls och bling
-Pins
-Doftande embossingpulver

Blandat
-MiMi Travelmate scrapväska, axelväska-modellen alltså

Har rätt mycket av men gillar och förbrukar:
-Alfabetsstickers, rub ons, thickers. Vilka märken/modeller som helst! Gärna ScrapWorks rubons "Risky Business".
-Primablommor och andra blommor i alla storlekar och färger. Gärna prickiga, rutiga, våffliga, textade... Gärna filtblommor och filtdekos också, inte allt för stora.
-Primalöv "vissna höstlöv"
-Mönstrade band. Spetsar (ej i bomull), sammetsband, lite bredare sidenband (8mm och uppåt). Just nu önskas särskilt vita, lila, gula och blå färger.
-Limprodukter (dubbelhäftande tejp, glue dots/zots, refill till lilla X, Zig-penna, andra bra limprodukter)
-Sucker för distanskuddar för tillfället!

Kortliftat Nina

image10

Jag har gjort en kortlift till Ninas tävling! Jag liftade hennes kort "Kakmonster" och gjorde ett grattiskort till min svägerska som fyller år idag. Mönsterpapperet är en sida ur en flora-bok. Jag har botaniserat runt på second hand-butiker och antikvariat (det fåtal som rymmer en barnvagn mellan hyllorna....) och även hittat en fågelbok och en insektsbok som ska slaktas för det goda pysslandets sak! Inspirationen till det kommer just från Nina!

Förresten kanske det dyker upp en utmaning i brevlådan hos några av er idag....!

Isabella

569157-17

Måndag och jag är lite trött efter en fantastiskt rolig men intensiv helg. Tar det därför lugnt och visar några gamla kort. Dessutom är de flesta av mina senaste kort antingen ännu hemliga DT-kort eller tävlingsbidrag i olika tävlingar, så ni får se gamla grejer ett par dagar nu (och det finns gammalt att visa upp så det räcker!!). Här ovan är dopinbjudningarna till Isabellas dop och här under tack-korten för uppvaktningen Isabella fick då hon föddes. Enkla kort som gjordes i så pass många upplagor.

Jag ska fota alla pysselpresenter jag fick på födelsedagen i fredags också så att ni får se bilder på det här i bloggen sen!

image18

Mors dag

image16

Idag är det mors dag och jag har så många härliga mammor omkring mig! Först och främst min egen, goa fantastiska mamma som såklart får det finaste morsdags kortet! Jag ska visa bild på det senare. Men jag gjorde ytterligare ett morsdagskort - till min forummamma! Så därför fick idag Petra (CyberPet) ett kort, hon som äger det fantastiska pyssel.net som skakade igång en massa pysslande i mig och som gett mig så många nya vänner, inte minst i min nya hemstad Stockholm. Kortet gjorde jag efter veckans skiss på Kortskissen.

Väntar ni på vinnaren i utlottningen....? Min man, eller slumpgeneratorn som man också kan kalla honom, valde den vinnande lotten! Nämligen *trumvirvel*..... KATTA!!! Grattis!! Jag kontaktar dig för att göra upp vilken stämpel du vill ha!

Födelsedag!

569157-15

Idag fyller jag 29 år och det gör också min älskade syster! Grattis till oss!

Här ovanför är en bild på det tändsticksaskkort som jag gjorde till Skapas DT-tävling. Det är många timmars slit med Illustrator och min Craft Robo bakom men till slut fick jag till det. Jag ska fila lite på mallen och sen lägger jag upp den här så att ni som har CR, Sillouette eller wishblades kan ladda hem och använda! Just idag får min syster kortet och i asken ligger.... nej, det kan jag ju inte avslöja!! (men storleken på asken ger ju en hint...!)

Idag stänger jag stämpelutlottningen och under helgen (sannolikt inte före söndag kväll) presenterar jag en vinnare bland alla er som lämnat en kommentar! Jag lovar också visa bilder på alla presenter jag fått! Trevlig helg!

Sneak peek

image14

Åh, ni är så gulliga som lämnar så mysiga små kommentarer! Jag är själv usel på att lämna kommentarer i andras (era!) bloggar, jag måste genast bättra mig nu när jag fattar hur trevligt det är med kommentarer! Och tack till Jeanette/Tettiz för Kreativ Blogger-award! Gulle du!

Det ni ser här ovanför är en liten sneak peek på vad som fanns i mitt mumsiga månadskit från Skapa Hobby! Av kitet förväntas jag göra 3 kort och dessa är redan klara men de får ni inte se ännu! Kanske hinner det bli ytterligare något kort, några tekniktips och ett par grejer som dyker upp i Tipsrutan senare. Det har varit ett roligt kit att jobba med samtidigt som det är en utmaning att använda saker jag inte själv skulle ha valt eller tekniker jag inte har jobbat med förut (kan avslöja att det bland annat var enamel i kitet och jag hade preciiis köpt en embossing-värmepistol men den blåste ju bara iväg alla enamelkorn så det var bara att plocka fram brödrosten igen!). Jag ska inte avslöja vad temat på kitet var men det var något helt i min smak! =)

Imorgon fyller jag år.... och jag har MASSA mumsiga pysselpaket i en hög som väntar på att öppnas! Bilder kommer. Kraaam!

Fem favoriter

image16

Det går så mycket i vågor vad jag tycker om att pyssla med och vad jag använder mest. Jag har till exempel länge ägt ett X (dvs en sån Xyron lim-mojäng) som jag inte tyckt om att använda alls men sen kom jag nyligen på att den ju är riktigt bra till allt småplock och utstansat! Likadant är det med stämplar där en del faller ur minnet eller som man tröttnar på bara för att en tid senare återupptäcka och bara älska! Mina favoriter just nu visar jag på bilden. En ny fin mårdhårspensel (japp, jag är så old fashion att jag färglägger med akvareller och inte pennor!), en fluid chalk i färgen chestnut roan som är super att inka kanter med. Använder för tillfället mycket band i alla färger och former och har också snöat in på distanskuddar. Sedan är den dubbelhäftande tejpen från Biltema en stående favorit! Den är BÄST! Nån som bor nära en Biltema och vill langa mer till mig?!

Efterlysning

image9

Tack för alla rara kommentarer ni lämnar! Det gör mig så glad! Tack maxell för programmeringshjälp (typiskt att jag som är gift med en programmerare inte klarar av att länka...!). Till helgen fyller jag år och så ska vi ha 30-års fest för maken (själv fyller jag 29). Men efter helgen borde jag ha tid över för att "snygga till" bloggen. Tack Elina för dykartipset. Nån som sett en stämpel med en dykare nånstans? För inte skulle jag väl våga rita på egen hand....?

Malinus har efterlyst var trädgårdsstämpeln kommer ifrån (den med vattenkanna och blommor på kortet här nedan) och pinsamt nog vet jag inte eftersom det var en stämpel jag testade på pysselträffen i Akalla. Jag minns inte ens vems stämpel det var jag lånade! Men nån av er läsare kanske vet och kan hjälpa till? En extra lott i utlottningen till den som kommer med rätt svar ;-)

Jag räknade hur många kort jag gjort hittills i år... 43 stycken!! Det är ju typ 2 kort i veckan! Egentligen har jag gjort några ytterligare men som jag glömt fota och som därför fallit ur statistiken (och så gjorde jag ju tackkort och dopinbjudningar i typ 30 exemplar). Hej och hå, vad produktiv man kan va! Även idag visar jag ett äldre kort. Blomman kommer från Cissis stämplar som jag tycker jättemycket om! (Både Cissi och hennes stämplar ;-)

Tipsrutan

image6

Jag är DT för Skapa Hobby och på deras hemsida finns en "tipsruta" där det varje dag (okej, nästan!) presenteras tips. Måndagar är min tipsdag och dagens tips är akvariekortet. Med hjälp av hårgele i en zippåse (tepja noga och akta om du som jag sen använder häftklammers!) får man känslan av akvarium. De coola guldfiskarna kommer från Landstoken och stämplas på kortet och syns sedan genom zippåsen/akvariet. Riktigt roligt kort, tycker jag själv! Jag vet dock inte hur lång livslängd det kan tänkas ha och hur mycket pillande och klämmande det tål...

Talar du scrap-språket?

image5

Jag älskar uppfinningen blogg-läsare! På så sätt kan jag hålla koll på massa bloggar utan att anstränga mig och listan i min bloggläsare blir bara längre och längre. Även om de flesta av mina bloggar är på svenska eller engelska har jag en del bokmärkta bloggar på språk jag inte förstår men bilder är ju inspiration oavsett språk! Bland mina favoriter finns franska Le blog de coquelicot, belgiska Stamping Mathilda, australiska Aussie Scrap Source , norska Papirgleder och bloggen A Bit East som skrivs i Kina av en amerikanska. För att inte tala om alla fantastiska svenska och de miljarders amerikanska bloggar som finns! På bilden ovan ser ni mitt tårtbitskort som både är en ask och ett kort på samma gång. Jag liftade en av mina amerikanska favoriter, LilyBean´s Paperie. Här finns en mall för den som vill lifta!
Vilka är era bloggfavoriter och inspirationskällor?

RAK

Igår gjorde jag en av mina "pyssel-systrar" på forumet en smula glad då det här kortet dök upp i hennes brevlåda tillsammans med rub on-bokstäver som en Random Acf of Kindness. Fast särskilt random var den inte eftersom det egentligen var ett tack för en bok jag fått av henne! Det lilla röda hjärtat är upphöjt på en 3D-kudde och det blev riktigt sött, men naturligtvis glömde jag fota detaljerna innan kortet åkte på lådan...

image3

Jag har blivit med blogg!

Inspirerad av alla andra fantastiska pysselbloggar tänkte jag också visa upp mina alster! Jag är ingen mästerfotograf och eftersom jag oftast pysslar på kvällarna blir det också att jag fotar på kvällarna med dåligt ljus och allt det där. Jag är dålig på att komma ihåg att skriva materiallistor till de kort jag gör men om du ser något du inte känner igen och undrar var jag köpt det så tveka inte att fråga. Bloggens utseende hoppas jag kunna piffa till vad det lider. Tills vidare försvarar jag mig med att jag är nybörjare på det här med bloggar ;-)

Lämna hemskt gärna kommentarer till mina kort! Jag börjar med att visa upp några äldre alster. Först ut är två kort med stämpeln Teddybella från www.stampingbella.com (hur gör man länkar??). Och för att fira premiären på mitt bloggande lottar jag ut valfri stämpel från Stamping Bella bland alla som lämnar kommentarer på bloggen (du får välja stämpel i samband med min nästa beställning, max $10). Jag drar vinnaren på min födelsedag, nästa fredag 23 maj!

Tack för titten!

image2


image1

RSS 2.0