Papprika

Jag börjar med att tacka för alla gratulationer! Ni är så goa!

I tisdags var jag och visade upp magen på Papprika. Det var designteamsträff och även Isabella fick följa med, i brist på barnvakt. Det var väldigt trevligt men eftersom träffen inföll under (och mest efter) Isabellas sängtid, blev det lite gnälligt och det ställdes höga krav på non-stop-underhållning från mamma. Inget sitta och leka själv där inte!
Det presenterades en del nyheter från Formex-mässan, planer för våren för butiken och designteamet m.m. Sen fick jag plocka ihop ett nytt dt-kit också, massa mumsiga papper! (Jag saknar dock, hos båda mina DT-butiker, några riktigt charmiga stämplar i deras utbud... nu blir det mest "scrappade" kort och i princip inga stämplade kort alls....)

Mitt förra kit kom tillsammans med önskemål om att jag skulle göra en presentpåse eller liknande. Det blev nåt liknande ;-)

Först en liten ask...


...och sen en annan liten ask!Jag gillar särskilt pompom-bollarna som här får agera "gräddklickar" på tårtbiten! Beskrivning och mall kommer på Papprikas blogg så småningom!

Igår pysslade jag bara i köket och bakade semlor som Johanna sen fick vara första provsmakare på! Vi satt och pratade i tv-soffan, åt semlor, diskuterade pyssel, pysselforum, AT-tentor och annat viktigt! Jättetrevligt!
Imorgon gör jag min sista dag på psykiatrin och på måndag är det ny arbetsplats som gäller, igen!

Trevlig helg till er alla!

Nu är det officiellt!

Det är inte bara mitt jobb som är anledningen att jag varit så überruskigt trött den här hösten/vintern och inte orkat pyssla, blogga eller egentligen nåt annat än att jobba överhuvudtaget. Nix, det är faktiskt så att Isabella ska få syskon!! Jag är gravid och är nu v 14+5 enligt en inte alltför säker datering, BF skulle isåfall bli mitten av juli men det är inte alls omöjligt att det ändrar sig. Det känns jättejätteroligt och nu när jag lämnat första trimestern bakom mig, med en del illamående (fast inte så farligt ändå), rätt mycket oro och som tidigare nämnt en obeskrivlig trötthet, så känns det nu rätt bra och jag är pigg och välmående! Rätt tjock också, om jag får säga det själv. =)Om allt går enligt planerna stannar plutten i magen så att jag hinner färdig min AT, skriva AT-tentan och få min läkarlegitimation. Sen ser jag verkligen fram emot att få vara barnledig igen och att bli tvåbarnsmor! Känns stort, måste jag säga!!
Min man har inte meddelat sitt jobb ännu (han är ju pappaledig nu) så vi har inte droppat nyheten på vår familjeblogg än (säg till om nån vill ha lösenord!) eftersom kollegorna håller koll på den bloggen. Så riktigt superofficiellt är det inte ännu, men jag är rätt säker på att hans chefer inte läser min pysselblogg och nu kan jag bara inte hålla mig längre!

Jag har nu vänner och bekanta som väntar barn i februari (2 st), mars, maj, juni (2st) och juli och jag håller tummarna på fler 09:or under året!

Så - nån som har förslag på en bra syskonvagn dårå?! =)

Sugen på nya stämplar

Jag pysslade ett kort till världens charmigaste 2 åring, min systerdotter Frida, men sen glömde jag såklart fota det. Var väl inget märkvärdigt att visa upp men jag brukar ändå försöka föreviga det jag pysslar. Nu var det så rackarns bråttom att få iväg kortet innan födelsedagen så det hanns liksom inte med. Däremot har jag pysslat, och fotat, lite DT-projekt som kanske kommer visas i en blogg nära dig nån dag.... ;-)
(Min man har förbjudit mig att installera suspekta smiley-program på vår nya fin-dator, så ni får hålla till godo med den gamla varianter smileysar nu...!)

Jag var idag på studiebesök på min nya arbetsplats, en fantastiskt trevlig vårdcentral ute åt skärgårdshållet. Långt att åka, tycker innerstadsbon Carolina, men ack så trevligt ändå. Och den första jag möter är en gammal kollega från Södersjukhuset som jag gått så många nattjourer med och haft så trevliga luncher tillsammans med, så det bådar också gott! Jag ska bara vara en vecka på Maria Beroendecentrum och avgifta alkoholister först (det är inte så tråkigt som det låter!) - sen är det vårdcentralen som hägrar!!

Jag är sugen på lite nya stämplar... är det nån som har något förslag? Jag gillar ju EatCakeGraphics men det var inte så många nya jag föll för där och jag har redan så många av den sorten. Sen är det ju StampingBella som är en stor favorit hos mig och som det nog lutar åt en beställning från rätt snart. Stämpelgården har ju Cissis ugglefamilj som nog också måste flytta in hos mig... Nån som har nåt annat förslag på lite nya, fräscha stämplar i min stil (moaha, vad är då min stil, frågar man sig?!)

Sen ska jag berätta en hemlis för er nån dag framöver..... ;-)

Trevlig helg!

Jag har problem...

...hur fotar man sina alster när det är mörkt hela tiden man är hemma?! Jag har alltså pysslat men det blir så tråkiga bilder när man fotar på kvällarna så jag får väl vänta in en solig helgdag så man får lite mer ljus! Ett annat problem är att mitt skrivbord har blivit en enda vanskött, kaotisk, överbelamrad stor hög! Tror ni det kan ingå i en hushållsnära tjänst att sortera papper, rulla upp bandstumpar och organisera stämpeldynor?!  Evelyn - kom hiiiit!

Ett tredje problem är den urmysiga lilla 10 månaders pysselbrud som också bor här. Hon gillar att upptäcka saker - med munnen. Minsta mikroskopiskt stora papperslapp som ligger på golvet plcokar hon upp med sitt numera perfekta pincettgrepp och käkar upp. Det betyder att varje kväll jag pysslar måste jag avsluta med att städa... Jag tror att den Electrolux Ergorapido handdammsugare som jag fick i julklapp (som väntar på hämtning hemma hos min lillasyster) ska lösa det problemet, i och med att den kan stå framme och sen bara swoooosch suga upp alla grejer från golvet när jag pysslat klart! Jag får helt enkelt bli min egen Evelyn =)

Jag smet in på Skapa hobby efter jobbet idag, bekantade mig med ett nytt stjärnskott som jag trooor hette Mariana och är praktikant där. Väldigt trevlig var hon, i alla fall! Jag hämtade mitt DT-kit (sent omsider) och mums! Nu ska här skapas i kärlekens tecken! Utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag tycker att lila är en underskattad färg....!

Kram på er alla!

Gott nytt 2009!

Äntligen är jag tillbaka! Vi har varit sjukliga hela familjen hela julen och nyåret, först långdragen magsjuka som sedan toppades med värstingförkylning. Riktigt ruttet, faktiskt. Men nu börjar jag bli återställd och lämnar imorgon sjuklägret för att bege mig till jobbet och det känns helt okej. Saknar mammaledigheten en del, märker jag, men jobbet är inte alls så tokigt det heller!Vi har dragit ned på julklapparna i familjen så jag passade på att ge mig själv den rosa Bind it all och en Round it all-tång i pysseljulklapp. Jag bjuder på en helt oredigerad bild på underverket - ännu oanvänd! Fick också många pyssliga paket i en julkalenderswapp. Som grädde på moset kom ett fantastiskt generöst presentkort på Papprika från Malin - hela 250 pix att shoppa loss för! Jag får dåligt samvete för att jag inte producerat klart mitt förra DT-kit så nu satte det verkligen eld i baken på mig! Bra!
En annan bra sak var den dator maken köpte på mellandagsrean - jihou! Äntligen en ny laptop! Så nu slipper jag skicka mail från framtiden (klockan har inte funkat alls), kan öppna mer än ett program i taget och kan redigera många bilder åt gången! Återstår bara att se hur jag ska få den att funka med CraftRobon. Nån som lyckats köra sin CR med Vista? Berätta gärna hur!Jag har pysslat fruktansvärt lite sista tiden men jag satte i alla fall ihop ett gäng almanackor till släktingar med bilder på Isabella (och hennes kusin Frida). Ytterst snabbpysslat - lite bildredigering, lite BIA-arbete (tack Skapa Hobby för lånet!) och sen bara klistra ihop härligheten!

Jag trooor faktiskt att inspirationen och orken har återvänt till mig så ikväll har jag städat mitt skrivbord. Det brukar vara steg ett för att få nåt gjort! Nu ska jag ta tag i mitt senaste papprika DT-kit och så förhoppningsvis får ni se bilder senare i veckan. Tada tills dess!

RSS 2.0